Наградиха най-добрите съчетания на вино и храна на "Дефилето" в Пловдив
12:52, 15 май 16 / Култура
25
412
Шрифт:
Отличилите се в челната петица са:
1-во място за ВИ "Малката звезда" и "Комплекс Дияна"
Мерло 2010 в комбинация с кавърма с пиле и сини сливи
2– ро място за "Трестена" и ресторант Gastrolinea
Вино от малини в комбинация с парфе от пилешки дроб и хайвер от малиново вино
3-то място за ВИ "Съединение" и "Гастро-център Пловдив"
F2F Дорнфелдер в комбинация с шоколадов флан с червена боровинка
4-то място за "Шато Копса" и ресторант "Рахат тепе"
Мерло и Каберне совиньон 2011 в комбинация с бон филе с печени сушени сливи и сос от вино
5 –то място за Bendida Winery и "Енотека Бендида"
Розе Рубин 2015 в комбинация с мус от лапад с крема биволско сирене с пъдпъдъче яйце
Припомняме, че стартът на дегустациите бе даден в събота (14 май) от 12 часа в Стария град, на площада пред църквата "Света Богородица. Ценители на българското вино и кухня потеглиха за приятни дегустационни срещи с 16 винопроизводители и 11 производители на гурме специалитети, към музеите и художествените галерии, към сърцето на най-стария жив град в Европа. Дегустациите продължават днес до 20 часа.
Добави коментар