Наградиха най-добрите съчетания на вино и храна на "Дефилето" в Пловдив

12:52, 15 май 16 / Култура 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наградите на комисията от водещи специалисти на България за най-умело съчетание на вино и храна на Дефиле "вино и гурме", бяха раздадени вчера на специална гала вечеря в ресторант "Филипополис", съобщиха организаторите.

Отличилите се в челната петица са:

1-во място за ВИ "Малката звезда" и "Комплекс Дияна"

Мерло 2010 в комбинация с кавърма с пиле и сини сливи

2– ро място за "Трестена" и ресторант Gastrolinea

Вино от малини в комбинация с парфе от пилешки дроб и хайвер от малиново вино

3-то място за ВИ "Съединение" и "Гастро-център Пловдив"

F2F Дорнфелдер в комбинация с шоколадов флан с червена боровинка

4-то място за "Шато Копса" и ресторант "Рахат тепе"

Мерло и Каберне совиньон 2011 в комбинация с бон филе с печени сушени сливи и сос от вино

5 –то място за Bendida Winery и "Енотека Бендида"

Розе Рубин 2015 в комбинация с мус от лапад с крема биволско сирене с пъдпъдъче яйце

Припомняме, че стартът на дегустациите бе даден в събота (14 май) от 12 часа в Стария град, на площада пред църквата "Света Богородица. Ценители на българското вино и кухня потеглиха за приятни дегустационни срещи с 16 винопроизводители и 11 производители на гурме специалитети, към музеите и художествените галерии, към сърцето на най-стария жив град в Европа. Дегустациите продължават днес до 20 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама