Неочаквани комбинации на вина и мезета могат да опитат пловдивчани в Стария град
11:45, 14 май 16
25
296
Шрифт:
Очакванията са и тази година производителите да изненадат посетителите с уникални кулинарни изкушения. Сред най-атрактивните предложения на миналогодишното издание бяха охлюви с ориз, жабешки бутчета, шоколад с гъши дроб, съчетани с най-добрите вина.
Идеята на организаторите е да се създаде по-тясна връзка между производителите на кулинарни изкушения и производителите на вино и в същото време да се създаде една нова култура на консумация на виното и да се търси съчетанието между него и храната.
Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на подходящите за сезона вина на 16 водещи винопроизводителя от цялата страна. Te ще представят своите вина в комбинация с ястията на 8 ресторанта и 3 кетъринг фирми във възрожденската атмосфера на 10 емблематични места в Стария град.
Засилен интерес от страна на ресторантьорите и производителите на вино отчитат организаторите. През 2015 г. в събитието се включиха 12 производители на вино, 4 ресторанта, 3 кетъринг фирми, 3 търговски обекта, а над 5000 души посетиха фестивала. Тази година участниците вече са 32, като се очаква още по-висока посещаемост и в двата дни на дефилето.
Добави коментар