Нощният патрул на община Плевен пресече опит за незаконна гонка с автомобили

16:05, 04 май 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първи наряд даде четиричленният патрул към звено "Самоохрана" на община Плевен, който бе сформиран с цел охрана на общински обекти и имоти. По време на смяната бе пресечен опит за незаконна на гонка с автомобили, планувана от мераклиите за високи скорости в района на зала "Балканстрой".

Кметът Георг Спартански обясни, че е проведен кратък разговор с организаторите на надпреварата, които са "проявили разбиране" и са си отишли. Той предупреди, че

нощните патрули имат право да съставят актове по действащите общински наредби

Градоначалникът напомни, че скоро ще бъде сформиран още един екип. Патрулите обхождат през нощта по-конфликтните зони, следят за вандали, охраняват общински обекти и имоти публична и частна общинска собственост, детски ясли, градини, 62 детски площадки в града и др. За улеснение Плевен е разделен на райони, в които се патрулира от 19.00 до 07.00 ч.

Сигнали за посегателства, вандалски актове, гонки и други нарушения гражданите могат да подават денонощно на телефони 064/881 323 и 064/881 211.

„Важно е сигналите да се подават в момента на извършване на нередностите, за да се реагира веднага, а не след 2-3 дни”, призова кметът Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама