„Нефтохимик 2010“ спечели Купата на България

20:22, 30 апр 16 / Спорт 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нефтохимик 2010“ триумфира с Купата на България за трети път в своята история. Волейболистите на треньора Петър Дочев спечелиха с 3:1 (25:23, 19:25, 25:18, 25:16) финала срещу миналогодишния победител „Добруджа 07“ пред повече от 1000 зрители в зала "Младост" в Бургас, съобщи bgvolleyball.com.

За последно „Нефтохимик“ бе триумфирал с Купата през 2008 г. За отбора от Добрич финалът в Бургас бе трети пореден в турнира за Купата.

Началото на двубоя бе нервно, като изобилстваха грешките от начален удар, но отборът на „Добруджа 07“ съумя да се откъсне при първото техническо прекъсване (8:6). След паузата последва изравняване, но след това отново добруджанци се откъснаха. Първо Мартин Атанасов проби със сервиса си посрещането на Теди Салпаров, а след това с двоен блок „Добруджа 07“ направи 16:13. „Нефтохимик“ не се бе отказал, а след серия на Стоян Самунев от сервис бургазлии изравниха (18:18).

Момчетата на Мирослав Живков отново дръпнаха, като показаха, че се борят за всяка една топка, а либерото Христо Христов отрази две последователни силни атаки, за да се стигне до нападение на Мартин Атанасов за 21:19. След това обаче домакините отново изравниха (23:23), след като блокадата им се справи с Велизар Чернокожев. Последва прекъсване за „Добруджа“, а след него атака през центъра на Стоян Самунев даде геймбол за „Нефтохимик“. Играчите на Петър Дочев не чакаха втора покана и след троен блок поведоха в геймовете (25:23).

Във втората част Алекс Грозданов започна в шестицата на „Добруджа“ и след негови сервиси и ас на Велизар Чернокожев след това се стигна до 5:1. Волейболистите от Добрич се откъснаха със 7:3, но тогава се разигра Явор Генов и бургазлии наваксаха две точки от пасива си. Към реализаторите на асове се включи и Николай Николов, който направи 7:9. След това централният нападател продължи с нов ас, въпреки прекъсването взето от Миро Живков.

Подемът на „Нефтохимик“ обаче бе спрян след серия от сервиси на Георги Манчев, довела до 14:10 за „Добруджа 07“. Бургазлии обаче не се отказваха и отново стопиха изоставането си. При 19:18 жълт картон бе показан на Димитър Маринков от „Добруджа“ заради реакция, но това не го разконцентрира и отборът му изравни геймовете след 25:19.

В третата част „Нефтохимик“ направи най-сериозната разлика в мача, като поведе с 16:9 (след серия от сервис на Николай Учиков), а преди това Светослав Гоцев от „Добруджа 07“ получи червен картон при 8:11. Червен картон имаше и за Мартин Пенев от домакините, като по този начин резултатът стана 20:15 в полза на „Нефтохимик 2010“. В крайна сметка момчетата на Петър Дочев удържаха аванса си в превърналия се в така нервен гейм и отново поведоха след 25:18.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама