Благодатният огън от Божи гроб вече е в София

20:21, 30 апр 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благодатният огън от Божи гроб вече е в България. Той бе донесен от делегацията, водена от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, съобщава "Фокус".

Самолетът, който донесе от Йерусалим, в 19.58 часа. Той символизира Възкресение Христово и се смята за светиня за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се нарича „чудо на слизане на Благодатния огън“.

Свещеният огън бе донесен в няколко фенера, които се съхраняваха в специален контейнер в самолета през целия път. На летището духовници от цялата страна и български монаси от Атонския манастир очакват да си вземат от Благодатния огън, за да го разнесат из цялата страна. Той ще бъде пренесен и в параклиса на Синодалната палата в София. 

Малко преди полунощ Благодатният огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, за да бъде предаден на Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за вечерното богослужение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама