16,5 млн. лева инвестира в базата си „Албена” АД, строи нов петзвезден хотел

13:57, 30 апр 16 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиции на стойност 16,5 млн. лева реализира за 2016 г. туристическата компания „Албена” АД.

Строи се петзвезден хотел на мястото на досегашния „Доростор”, съобщи изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев. Старият хотел е на 80 % съборен, останал е само ресторантът. Целият хотел ще бъде нов с 240 стаи, петзвезден хотел с модерен конгресен център, зала за 500 души и малък СПА център. Ще е готов на 1 юли 2017 г. Тази година в него се инвестират около 12 млн. лева. Следващата година ще се вложат още толкова в басейни, един от които ще е с олимпийски размери.

Започнало е надграждане с 24 студия над новото фоайе на хотел „Гергана”. Те също ще бъдат готови също за 1 юли догодина с един малък панорамен ресторант на покрива.

Наесен започва пълна реконструкция на хотел „Елица”. Ще бъде съборен ресторантът и ще се изгради нов. Хотелът се реконструира с разширяване на стаите. Той ще бъде 4 звезди, с 200 нови стаи. Ремонтът се финансира от ITS и Alturs.

Другата инвестиция, която се прави, са собствени средства на дружеството. През есента започва завършването на ваканционното селище „Бялата лагуна”. Там се строят нов ресторант, нова рецепция, анимационна зала за 300 човека, малък търговски център и голям развлекателен басейн. Във ваканционно селище „Приморско” се правят нови студиа към хотел „Бисер” и чисто нова рецепция. Там инвестицията е около 3 млн. лв., а в „Бялата лагуна” е малко под 10 млн. лв.

"Де факто за 2017 ще имаме санвинг селище, според подписан договор със скандинавците. В Албена ще има около 500 нови стаи и студиа – в „Доростор”, „Елица” и „Гергана”, изцяло нов тенис център в центъра на курорта с един централен и още 12 игрища", каза Станев. „Това е изразът на новото, което вкарваме - нов начин на финансиране на нашата инвестиционна политика, много активно инвестираме, с добре отработени предварително проекти, добре начертани финансови параметри, с добре отиграни търгове за строителните работи. Ние вече това го правим”, подчерта Красимир Станев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама