Музикална риалити звезда идва за „Откритие 2016“

18:16, 29 апр 16 / Култура 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Константино Ветере, познат на италианската публика от множеството си участия в музикални телевизионни формати от най-ранните си детски години до днес, ще участва в конкурсите за песен и изпълнител на „Откритие 2016“ във Варна. 27-годишният Константино започва музикалното си образование с уроци по пиано едва тригодишен, а четири години по-късно печели първия си национален конкурс “La Voce del Lago”. От  същата година е и първата му победа в международния конкурс “Verdinote”. Следващата година става популярен с участието си в предаването на RaiUno “Sanremo dei Piccoli” („Санремо за малчугани“) и влиза в риалити формата "Domenica In", представен от Тото Котуньо. Участва и в излъчвания от RaiUno фестивал “Giovanissima”.

Следващият телевизионен формат, който печели, е “La Scarpetta D’oro”, последван от едно от най-важните му участия в фестивала „Дисни“ във Франция. Малкият Константино печели престижни награди фестивал след фестивал и през 1999 г. се класира на първо място в селекцията за конкурса "Bravi Bravissimi", в Torvaianica (RM). През 2000 г. започва концерти с различни рок групи - "Тамплиерите", "Уудсток" и др. на Римската музикална сцена. Завършва джаз школа в „Университет по музика“, а през 2006 г. основава “Eight Sharp Jazz Quartet”. 2011 започва да пише албум с прогресивната група ADAM.

В края на април 2015 издава албума INBIUCO, на десет песни от които е автор. Албумът се приема отлично от музикалните критици и от публиката, печели първи места в музикалните класации в Италия и е включен в топ 100 на най-изтегляните албуми в Itunes.

На 22 май в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна Константино Ветере ще участва с авторска песен в песенния конкурс на  „Откритие 2016“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама