Три поколения социалисти боядисваха яйца за Европейския ден за солидарност между поколенията

17:13, 29 апр 16 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три поколения социалисти се събраха и както повелява традицията на Велики Четвъртък начервиха яйца за предстоящия празник. Те ги дариха на посетителите на Клуба на пенсионера и инвалида в кв. Бузлуджа.

Навръх Европейския ден за солидарност между поколенията членовете на Младежкото обединение на БСП-Велико Търново доведоха своите деца и заедно с дамите от обединението на жените-социалистки боядисаха шарените яйца.

Инициативата на младежите обедини баби, майки и внуци. С много настроение и ентусиазъм жените разказаха на младите майки и децата поверието за даряване на червените яйца. Те показаха и интересни техники за боядисването – „батик“, „декупаж“ и др.

Възрастните хора побързаха да разкажат за проблемите си на общинския съветник Валерия Дончева. Те се зарадваха на гостуването, но споделиха с болка, че клубът им е тесен за всички желаещи да го посещават. Над 50 са членовете, които трябва да се съберат в помещението от около 20 кв.м.

 Валерия Дончева пое ангажимент да направи от тяхно име питане до кмета на Общината за възможностите да се осигури друго помещение за клуба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама