Община Русе: Алеите в гробищен парк „Чародейка“ се косят ежедневно

16:07, 29 апр 16 25 1585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с материал на Topnovini.bg по сигнал на граждани за неподдържан парцел в гробищен парк „Чародейка“ и запитване до община Русе, от там изпратиха следния отговор:

Средствата, които се отделят годишно са в рамките на Бюджета на ОП „Обреден дом – Русе”. Алеите се косят ежедневно. Боклука се изхвърля ежедневно.

Осигурени са хигиенисти с техника, които всеки ден се занимават основно с поддържането на хигиената в гробищните паркове.

В ГП „Чародейка” се предвижда довършване на оградата за ограничаване достъпа на просяци и бездомни кучета и изграждането на обществена тоалетна.

Изоставените гробове се предоставят на гражданите за повторни погребения.

Други мерки са в рамките на Наредба 13 на Общински съвет Русе.

Контрол на работещите в ОП „Обреден дом – Русе” се осъществява от преките ръководители на база характеристика на работното място, Вътрешни правила за работната заплата и Правилник за вътрешния трудов ред.

Работниците в гробищните паркове ежедневно премахват растителността от общите части. Премахването на растителността от неподдържаните гробове срещу искане на заплащане в момента не се прилага, поради юридически спънки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама