"Флора Бургас 2016" отвори врата на Велики петък (снимки)

15:31, 29 апр 16 25 1088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридесет и второто издание на традиционната за Бургас изложба на цветя "Флора" отвори врата на днешния Велики петък. Тя беше открита от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кмета Димитър Николов.

„Преди малко с колегите си зададохме въпроса кое събитие е по-известно в Бургас – фестивалът „Бургас и морето“ или изложението за цветя „Флора“. Оказа се, че и двете са еднакво известни и значими. Флората събира много бургазлии, които живеят и на други места. Някои се завръщат и от чужбина, за да видят новостите и интересните моменти във всяко ново изложение за цветя“, заяви Димитър Николов пред журналисти.

Той допълни, че за разлика от миналата година, когато се бързаше до последно с откриването на новата сграда на Флората, сега е имало достатъчно време да подготвят експозицията. Затова се надява всеки един човек, който посети изложението, да види нещо прекрасно за себе си и да си подобри настроението за Великден.  

„Днес е Велики петък – тъжен ден за християните. Но ден, в който пред нас проблясва надеждата, ден обещание, ден, в който започва възраждането, възкресението, започва събуждането за нов живот. Ден, в който можем да посрещнем най-светлия християнски празник в една прекрасна среда. И няма по-прекрасна среда от най-съвършените творения на природата – цветята“, каза в приветственото си слово Ивелина Василева.

Екоминистърът посочи, че Флората се е превърнала в знак на това, че Бургас като зелен град е и мястото, където се срещат производители, изложители и ценители на красотата.

"Живей цветно в зелен град" е мотото на тазгодишното изложение на цветя. В него представят аранжировки на над 60 фирми.

В залите на Експо центъра са композирани завладяващи цветни артинсталации. Сред най-интересните са икона на св. Николай Чудотворец, голяма артинсталация от над 2000 стръка цветя, закрепени със „свински опашки“, дори цял макет на сграда с часовник от цветя на нея.  

Във вътрешния двор на експоцентъра и прилежащите алеи се разгръщат търговски щандове на всички участващи фирми и производители.

Флората е допълнена от изложения на паркова и градинска мебел, био и пчелни продукти от цялата страна, посадъчни материали и торове.

Цветното изложение ще продължи до 7 май.

Още снимки от събитието може да видите ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама