Ток по необезопасен надлез едва не уби дете в Белослав

14:29, 29 апр 16 25 778 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Токов удар на надлез в Белослав едва не уби 12-годишно дете, съобщи бТВ.  Момчето е прието във Военноморската болница във Варна с изгаряния втора степен, пукната глава и комоцио.

Инцидентът станал преди десетина дни. Александър и негов приятел се качили на моста, за да се порадват на гледката от високо. Детето се подпряло на парапета и се навело, след което било разтресено от ток, паднало и загубило съзнание. Баба му разказва, че Александър целият бил в кръв, когато го намерила.

Това не е първият нещастен случай на надлеза. Преди четири години човек е бил поразен от токов удар на същото място. Въпреки това съоръжението все още не е обезопасено.

Кабелите за влаковете под моста са на сантиметри от надлеза. Системата на „Железопътна  инфраструктура“ не е регистрирала инцидент по трасето.

„Това е доста опасно съоръжение, отдолу минават високоволтови кабели, тоест племенникът ми го е поразила волтова дъга от 25 хиляди волта, голям късмет, че е оцелял”, каза Добрин Димов, вуйчо на Александър.

Преди години съоръжението обслужвало бивш завод и било оградено. Сега достъпът е свободен. А собствеността неясна - на завода, на общината или държавата, чиито пътища минават отдолу, или на „Железопътна инфраструктура“.

Кметът на Белослав Деян Иванов обеща, че ще се погрижат да сложат обозначителни табели, че това не е пешеходен мост. Чий е мостът - полицията ще каже след месец, когато приключи проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама