Китайска делегация гостува в Община Пловдив

14:13, 29 апр 16 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Първите ни впечатления от Пловдив са, че той е красив и чест град, който създава усещането за спокойствие. Видяхме Гребната база, където хората се разхождат, спортуват, карат велосипеди и изглеждат щастливи." Това каза вицекметът на област Фангшан Лу Гуои, който гостува в Града под тепетата. Гостът е част от 30-членна делегация от два района на китайската столица Пекин, които днес бяха на посещение в Община Пловдив и се срещнаха с кмета Иван Тотев и заместник-кметовете Амелия Гешева и Розалин Петков.

Китайската делегация е в Пловдив за участие в Световния винен конкурс, тъй като през октомври област Фангшан ще домакинства подобен форум.



В заседателната зала на общината кметът Иван Тотев приветства гостите с "Добре дошли" и подчерта активната работа на местната администрация за развитието на българо-китайските отношения. В подкрепа на думите си той посочи провеждането през последните години на няколко големи икономически форума, побратимяването с Шънджън и съвместното сътрудничество в рамките на Международния форум на туристическите градове.



"Двата района представляваме миналото и бъдещето на Пекин. Хаидиан е с население 3 600 000 човека и в него има концентрация на високотехнологични производства. Благодаря за настроението, с което ни посрещате. Дойдохме в Пловдив да обменим опит, защото през 2018 година ще бъдем домакини на международния конкурс за вино", подчерта от своя страна г-жа Чен Шуанг, вицекмет на област Хаидиан.

Гостите отправиха официална покана за посещение на пловдивска делегация с цел задълбочаване на двустранните връзки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама