Розита Еленова и София Владимирова са новите членове на СЕМ

10:37, 27 апр 16 / Политика 25 1090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Розита Еленова и София Владимирова са новите членове на Съвета за електронни медии (СЕМ), избрани от квотата на Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg.

София Владимирова е издигната от председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, а Розита Михайлова-Еленова от съпредседателя на Българския демократичен център (БДЦ) Красимира Ковачка. В подкрепа на София Владимирова гласуваха 108 депутати "за", 11 "против" и 28 "въздържали се". За Розита Еленова пък гласуваха 128 "за", 3 "против" и 33 "въздържали се".

Общо 6 бяха кандидатите за поста, но от тях депутатите трябва ше да изберат двама. Останалите четирима, които не бяха подкрепени от парламента бяха Васил Чобанов, Иван Драганов, Кин Стоянов и ректорът на НАТФИЗ в периода 2011-2015 г. Любомир Халачев.  

Интересна е кандидатурата на Розита Михайлова-Еленова, която до момента изпълняваше длъжността пресаташе на Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Пет години е била и водещ на телевизионно ежедневно културно предаване в телевизия „7 дни“. Била е пресаташе и на транспортния министър.  Отличена е с три награди от Българското дружество за връзки с обществеността. 

София Владимирова е бивш член на СЕМ в периода 2010-2013 година. Професионалният й опит започнал като студент, работейки като стажант-репортер в програма „Христо Ботев“ на БНР. Работила е в отдел „Култура“ на в. „Новинар“. Била е репортери сценарист в независима продуцентска компания. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама