В Сухиндол се проведе тренировка за действия по време на бедствия

15:33, 21 апр 16 / Крими 25 223 Шрифт:
Topnovini
 Щабът за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в град Сухиндол проведе тренировка, а учението се проведе в североизточния край на града и в сграда № 2 на СОУ „Св. Климент Охридски“. Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия беше свикан в сградата на общината за да се даде ход на учението. В тренировката се включиха служители от общинска администрация, преподаватели, помощен персонал и ученици от СОУ „Св. Климент Охридски”.  

Как работят в кризисна ситуация демонстрираха служителите от  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Павликени, екип на районно управление полиция - гр. Павликени, Център за спешна медицинска помощ - В. Търново и екип на филиал за спешна медицинска помощ - Павликени.  Ръководител на учението беше инж. Пламен Чернев, кмет на общината. Тренировката започна с гасене на пожар в местността „Калин дол” в гората край Сухиндол. Доброволното формирование, което действа в общината, заедно с огнеборците потушиха пламъците и предпазиха близките къщи от опасността пожарът от гората да се прехвърли върху тях. След това бяха евакуирани учениците и преподавателите от сграда 2 на СОУ „Св. Климент Охридски”.

Огнеборците изгасиха и възникнал пожар в сградата на училището и изведоха блокирани на втория етаж ученици. Едно от децата беше извадено с помощта на стълба, а другото бе откарано с линейка в болница. Тренировката завърши с анализ на действията, които бяха обсъдени в мобилния щаб на огнеборците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама