Нови 10 контейнера за стари дрехи в Пловдив

15:39, 14 апр 16 25 2977 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови 10 контейнера за стари дрехи са поставени в Пловдив, съобщи за Пловдив Topnovini.bg ръководителят на проекта Антон Гичев.

Припомняме, че контейнерите за текстил са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. С частта, която е годна за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв. В случай на бедствия ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда. Кампанията стартира пилотно от Пловдив на 1 март т.г.

Контейнери са поставени до: ОУ "Душо Хаджидеков" ул. "Богомил" № 32, ОУ "Райна Княгиня" ул. "Полк. Сава Муткуров" № 40, Супермаркети "Кауфланд" в кв. "Кючук Париж", кв. "Тракия" и кв."Смирненски", Аграрен университет – Пловдив бул. "Менделеев" № 12 и Български червен кръст - Пловдив, ул. Кракра 6 , ул. "Стойчо Мошанов" № 48, 49, 50.

"Мрежата в Пловдив и София се разгръща приоритетно с оглед на логистичните разходи. Разстоянието между контейнерите, които се обслужват от камионите, трябва да бъде минимизирано, за да издържи икономически моделът", поясни Гичев.

В края на април ще бъдат поставени още три контейнера в Града под тепетата и така те ще станат 25. През май ще бъдат монтирани следващите 25 в Пловдив и София, като планът е да се поставят по 5 контейнера на седмица.

От началото на тази седмица и в София има съоръжения, където гражданите могат да се освободят от ненужни дрехи, хавлии, завеси, чанти, колани. Необходимо е те да бъдат почистени и пакетирани в добре затворени чанти. 12-те контейнера се намират в: Мол България кв. Манастирски Ливади, бул. "България" № 69, Български червен кръст – София, кв. Лозенец, бул. "Джейм Баучър" № 76, Комплекс Симеоново, бул. "Симеоновско шосе" № 110, 25-то ДКЦ, кв. Младост 3, ул. Свето преображение №.20, Френско Училище "Виктор Юго", бул. Симеоновско шосе № 110, Супермаркети "Кауфланд", кв. Дружба, ул. "Хайделберг" № 1;кв. Слатина, бул."Асен Йорданов" № 7;"Овча купел" Малинова долина, ул. "Проф. Др. Иван Странски" № 20, ул. "Кукуряк" № 3; кв. Витоша, ул. "Тодор Каблешков" № 3.

8 тона текстил са събрани до момента. Предстои неговото преглеждане, като досега гражданите са били изрядни и са предоставяли дрехите прилежно опаковани според указанията.

След като бъде разгърната мрежата от контейнери в Пловдив и София, в средата на годината кампанията ще стъпи и в Стара Загора, Сливен, Бургас и зоните около тях, както и в Северна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама