Варненски студент спаси англичанин с инфаркт

19:09, 31 мар 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студентът по дентална медицина от от Медицинския университет във Варна Николай Цолов е добрият герой за брачна двойка между българка и англичанин, живеещ у нас от 6 години, съобщиха от пресслужбата на висшето училище.

Рано сутринта на 22 март Брайън Болтън усетил стягане в гърдите и паднал. Съпругата му Маринка повикала екип на „Бърза помощ“ и започнала да чака линейка пред кооперацията им във Варна. След  около 20 минути очакване край разтревожената жена с колата си минал третокурсникът Николай, който се връщал от дискотека с приятеля си Станислав.

След като спрял и разбрали какъв е проблемът, двете момчета  на ръце пренесли болния и го откарали до спешното отделение на университетската болница  “Св. Анна“. Там на Брайън поставили диагноза инфаркт и го хоспитализирали. След като му поставили два стента, англичанинът се прибрал у дома.

„Брайън вече се чувства добре, животът му бе спасен благодарение на тези деца“, споделя Маринка Болтън.  Тя е описва историята в писмо до ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов и изказва своята и на съпруга си благодарност за оказаната помощ: „Ако случайността не ме беше срещнала с тези добри момчета, не зная какво можеше да се случи. Браво на Николай, който прояви голяма решителност!“

„Доволен съм, че успях да помогна на болен човек, още преди да съм се дипломирал като медицински служител“, казва Николай. Заедно с приятеля си той е посетил Брайън и след излизането му от болницата, за да се увери, че всичко със здравето му е наред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама