С видими и невидими мерки за сигурност летище Бургас посрещна първите туристи

18:39, 31 мар 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във видимо добро настроение на летище Бургас кацнаха първите туристи за тази година с чартърен полет от Тел Авив. Общо 146 израелски пасажери днес следобед бяха посрещнати по стар български обичай – с хляб и сол, както и народна музика. Имаше червени рози за дамите, сувенири за мъжете и въпреки сериозните мерки за сигурност на летището не се усещаше напрежение.

„Израелците са свикнали с атентати и са инструктирани. Да се каже, че ние сме застраховани не е сериозно. Израелските служби казват, че тероризмът е като водата: ако нивото на сигурност е ниско, водата навлиза лесно, затова е нужда висока защита. Но дори и тогава никой не трябва да се чувства застрахован на 100 процента – ако някой си прави илюзията, че България е минала по реда си – много се заблуждава. Няма такъв ред, ако имаше – щяхме да проверим тази година дали сме се класирали за атентати и ако да – да си ходим всички вкъщи. Няма как - терорът е само на 100 километра от нас и да се залъгваме, че няма опасност и за нас, е все едно да кажем на терористите „елате ни на гости“, описа образно ситуацията почетният консул на Израел - Орлин Мандов.

А „мерките за сигурност са видими и невидими“, обясни началникът на ГПУ летище Бургас при РДГП Аерогари Антон Андонов. Той допълни, че няма как да посочи конкретни мерки от съображения за сигурност и темата е твърде чувствителна, но всички структури на МВР са в пряко взаимодействие и работят в добра координация и синхрон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама