Лекарите от Благоевград искат истинска европейска реформа и модерно здравеопазване /снимки и аудио/

18:06, 31 мар 16 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Настояваме за истинска европейска реформа и модерно здравеопазване. Настояваме министър Москов да се извини на българските лекари за обидното отношение". Това се казва в декларацията на Българския лекарски съюз, прочетена на протеста на лекарите в Благоевград от д-р Дафина Тачова.

В акта на недоволство се включиха десетки медици от Гоце Делчев, Сандански и Благоевград. Те призоваха пациентите им да ги подкрепят в справедливите им искания като се включат в подписка. 

„От утре трябва да започнем да работим по новите правила, а никой все още не ги е видял тези правила. Хаос! В последния момент, в последния ден никой не знае как ще продължим нататък", коментира пред протестиращите д-р Тачова, която е председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Благоевград. 

Към този момент медиците не знаят как ще се извършват отчетите и по какъв начин ще се извършват прегледите. Това съобщи д-р Съби Хаджиев, председател на Регионалната колегия на БЛС в Благоевград. Той е категоричен, че въпреки това колегите му ще продължат да преглеждат и да оказват медицинска помощ на хората. 

Протестна декларация от името на управителните съвети на Националното сдружение на общинските болници, на Сдружението на частните болници и Българската болнична асоциация прочете и д-р Георги Георгиев, управител на Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания "Свети Мина" в Благоевград.

В нея се казва следното: "„Здравната администрация превръща процесите в игра на котка и мишка, в нечестно състезание. В резултат на което загубите на лекарите и пациентите са за тяхна сметка".

Протестиращите призоваха правителството да предприеме истински реформи и повишаване на качеството на здравните грижи. 

В аудиофайловете чуйте мнението на един от протестиращите лекари и на председателя на Районната колегия на БЛС в Благоевград д-р Съби Хаджиев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама