Босия убедил Меркел и Оланд да арестуват корумпираните в ДАИ

17:59, 31 мар 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Чрез френското посолство изпратих едно послание до президента Франсоа Оланд, както и две до немския канцлер Ангела Меркел. Това се случи преди повече от два месеца. Те успяха да ги проверят и натискът от там доведе до това, че арестуваха корумпираните служители в Агенция „Автомобилна администрация (бившата ДАИ).

Това каза пред София Topnovini.bg дисидентът и общественик Николай Колев – Босия, който преди половин година протестираше сам пред парламента заради нередностите в агенцията, за които вчера бяха 12 души, включително и началникът ѝ. „Аз бях първият, който протестираше и дълго време бях единствен“, припомни Босия.

Николай Колев е бил решен да стигне и по-далеч, като се е подготвял да изнесе пресконференции в Брюксел и Париж, но терористичните атентати са осуетили плановете му.

Заради скандала от вчера Босия поиска да бъдат арестувани още премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на транспорта Ивайло Московски, като ги нарече „криминално проявени лица“. 

Колев е убеден, че обществото на запад се интересува от случващото се у нас, тъй като броят на убитите от тероризъм е „една нищожна част“ от онова, което причиняват хората с купени шофьорски книжки.

Босия вярва, че временно ще бъде сложен край на злоупотребите в автомобилната агенция. „Не трябва да се съгласявам да се стигне само до това ниво. Шефовете на ДАНС и ГДБОП трябва да кажат какво ги накара да арестуват един изпълнителния директор, след като им беше наредено да разследват единствено до ниво шеф на отдел“, категоричен е Николай Колев.

По думите му всички началници на „Автомобилна администрация“ в момента, в който ги хванат в нарушение, си намират друга държавна служба.

„Чрез доматите, които хвърлях по парламента, аз успях да убедя Европа и европейските медии, че това, което правя, е напълно основателно. Те разбраха, че ние изнасяме убийци. Хора от Африка и Близкия изток си купуват шофьорски книжки от България и заминават за Западна Европа. Там избиват и техните хора“, допълни Босия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама