Връщаме в родината издирван германец, спал гратис в наши хотели

16:53, 31 мар 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германският гражданин Кристиан Андре Холцнагел ще бъде върнат в родината си, където да изтърпи произнесената му ефективна присъда от 10 месеца от Районния съд в град Любеке. Състав на Варненския окръжен съд уважи днес искането на прокуратурата в град Билефелд, , както и желанието на издирвания с Европейска заповед за арест чужденец да бъде предаден възможно най-бързо на властите в Германия.

Вчера по искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът му определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Холцнагел беше задържан на 22 март тази година за срок до 72 часа от Окръжната прокуратура. След това обаче бе  освободен, тъй като оригиналът на  европейската заповед за арест и преводът на български език не бяха получени в срок от Окръжната прокуратура.

25-годишният германски гражданин няма постоянно местожителство, отсядал е в различни хотели в курорта Златни пясъци и в Балчик, като не заплащал заплащал сметките си, тъй като не разполагал със средства, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама