Правителството направи съпруга на Бокова директор в Европейската банка за развитие

23:00, 30 мар 16 / Политика 25 852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството определи Калин Митрев, съпруг на българския кандидат за шеф на ООН Ирина Бокова, за представител на България в съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). За това съобщи пресцентърът на правителството.

Митрев ще заеме позицията на алтернативен директор в съвместния офис на Полша, България и Албания в международната финансова институция.

До момента Калин Митрев неколкократно е бил представител на България в банката. Това е и мотивът за решението на правителството. Според министрите дългогодишният му опит в работата с ЕБВР "осигурява последователност и ефективност по отношение на ползването на ресурсите на институцията в подкрепата на важни за България програми и проекти".

Калин Митрев е бил директор в ЕБВР за България, Полша и Румъния в периода 2002-2010 г., като след това заема поста отново през май 2014 г. На позицията беше върнат от кабинета "Орешарски", който го назначи на мястото на поставената от кабинета "Борисов 1" Стефка Славова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама