Свързани с Пеевски фирми усвоили 733 млн. лв. от обществени поръчки

21:30, 30 мар 16 / Политика 25 2068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирмите, които са свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски са сключили договори за 733 368 918 лева от които 432 356 344 с еврофинансиране. Това става ясно от разследване на сайта "Биволъ". От медията са установили с какъв дял в консорциумите печелили обществени поръчки е всяка фирма на Пеевски и спрямо това са изчислили полученото финансиране.

Преди време от сайта публикуваха информация, че само с една фирма – Водстрой 98, Пеевски е спечелил самостоятелно или в консорциуми договори за близо 1 млрд. лв от обществени поръчки. Не всички консорциуми обаче са съставени изключително от фирми на Пеевски затова работата по данните от Агенцията за обществени поръчки,  предоставени в правителствения портал opendata.government.bg , е продължила. 

Фирмите станали обект на разследването са тези, за които има публична информация за връзка с Пеевски от няколко източника: журналистически разследвания, списъкът с активи, представен от Цветан Василев в интервю за BIT телевизия и изброените от банкера фирми, за които той твърди, че печелят обществени поръчки благодарение на влиянието на Делян Пеевски.

Става дума за следните фирми: „Водстрой 98“, „Промишлено строителство холдинг“, „Техноекспортстрой“, „Трансстрой“ (свързвана и с депутата Йордан Цонев), „Инфраструктурна компания“, „Интегрирани пътни системи“ и „ПСТ Груп“. От сметката са извадени поръчките, спечелени от фирмите преди да минат под контрола на Пеевски. Всички изброени по-горе фирми имат и огромни дългове към покойната банка КТБ, а някои от тях са ги прекредитирали в ПИБ.

Резултатите от разследването пък ще бъдат изпратени да OLAF като помагало за идентифициране и проучване на конкретни обществени поръчки преди евентуалната им ревизия.

 
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Ambinia 23:03, 12 мар 23

Cortisol is not all bad cheap generic cialis One of my favourite things about this book was how if someone pissed her off, she would wish really odd ill wills on them

2 outsisket 00:03, 11 фев 24

Basil, birch, blue cypress abdominal, Clary sage, cypress, galbanum, ginger, lavender, rosemary, marjoram, wintergreen levitra prix au maroc

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама