Аватари учат пловдивски малчугани на безопасно движение

21:28, 30 мар 16 25 790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвременни начини за обучение по безопасност на движението демонстрираха днес за пръв път в Пловдив деца и учители от ЦДГ "Осми март".

Това е първата детска градина в града, която закупи и въведе метода на обучение по безопасност на движение чрез виртуална платформа. Игровият метод е с много предимства - децата се обучават в безопасна за тях среда в изключително емоционална атмосфера, избирайки сами своя герой, наречен аватар, и преминавайки през различните нива на сложност.

Учителите от "Осми март" са първите педагози, обучени за работа с виртуалната платформа. Днес те получиха своите сертификати за завършения курс. Обучението стартира преди около месец и днес децата демонстрираха завидни умения в четвъртото ниво на играта.

Гости на откритата ситуация бяха кметът на район "Южен" Борислав Инчев, зам.-кметът Павел Милушев, общински съветници, началникът на отдел "Образование" Донка Щилянова, представители от КАТ и Първо РУП - Пловдив, родители, директори на детски градини.

"Ще работим за това всяка детска градина на територията на район "Южен" да въведе този метод на обучение", заяви районният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама