Лекарите в Добрич продължават с едночасови протести

17:12, 30 мар 16 25 794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В четвъртък и петък общопрактикуващите лекари от Добрич ще продължат протеста си с едночасово прекъсване на работа – от 12 до 13 часа, когато отново ще се събират на митинг пред ДКЦ I. Това съобщи за Topnovini.bg председателят на Районната лекарска колегия д-р Галя Василева. В останалото време те ще обслужват пациентите си.

Днес десетки общопрактикуващи лекари от Добрич и областта, както и специалисти, затвориха кабинетите си в знак на протест срещу политиката на правителството в областта на здравеопазването. Те се събраха на митинг пред ДКЦ I. Коридорите на ДКЦ –ата, където се помещават кабинетите на общопрактикуващите лекари, останаха празни, а стаите заключени.

„Решихме протестните ни действия да са ефективни и да затворим нашите кабинети,  за да разберат управляващите, че няма как да се случи ние да работим при техните условия.“, заяви председателят на Районната лекарска колегия в Добрич д-р Галя Василева. Тя обяви, че протестиращите лекари в Добрич се снемат доверието си от ръководството на Министерство на здравеопазването и Надзорния съвет на НЗОК и искат оставките им. Д-р Г. Василева съобщи, че са получили подкрепа от всички лечебни заведения в областта, макар да не могат да се включат в ефективните действия.  Тя бе категорична, че лекарите не са противопоставени помежду си, а са заедно – общопрактикуващи лекари и специалисти.

Председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари в област Добрич д-р Стелиян Щерев посочи, че икономиите на средства в здравеопазване, водят до икономии на здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама