Внасяме данъци с 5% отстъпка само още ден

17:08, 30 мар 16 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един работен ден остава до изтичане на крайния срок за ползване на отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица от 2015 г., припомниха от Националната агенция по приходите (НАП).

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет. За улеснение на клиентите на НАП, в много офиси на Агенцията има разкрити и банкови гишета. Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига парите да постъпят по сметката на НАП на следващия работен ден.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден - Великден).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама