Младежки политики обсъждат в Стара Загора

16:05, 30 мар 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади хора от Германия и Люксембург участват в международен обмен, който се провежда в Международния младежки център в Стара Загора.

В срещата участват 30 младежи, които съвместно с  екипа на центъра към община Стара Загора имат възможност да представят културата на своите държави. Младите хора обсъждат и важни теми, засягащи младежките политики на местно, национално и международно ниво, както и ценностите на Съвета на Европа.

В рамките на програмата ще се проведе и семинар на тема: „Практическо измерение на младежкото участие и визията на Съвета на Европа“. Предвидено е обучение по народни танци и  междукултурна вечер.

Участниците във форума ще се запознаят и с природните и културни забележителности на Старозагорския регион. Предвидено е  посещение на Музея на розата и тракийските гробници в Казанлък, както и посещение на връх Шипка.

Участниците, които ще останат в града до 2-ри април, ще проведат дискусии и обмяна на опит относно кампанията „Движение за език без омраза“, възможностите, които се предоставят чрез неформалното образование, както и предизвикателствата, свързани с повишаването на младежката заетост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама