Поетесата Петя Йорданова ще бъде обявена за почетен гражданин на Исперих

15:30, 30 мар 16 / Култура 25 1108 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Поетесата Петя Йорданова ще бъде обявена посмъртно за почетен гражданин на Исперих, съобщи зам.-кметът на общината Айджан Бейтула. Това ще стане на тържественото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 25 май.

Предложението за удостояването на поетесата посмъртно с почетния знак на общината е на Инициативния комитет и Дирекционния съвет на библиотеката в града, носеща името на поетесата, каза Бейтула.

Тя уточни, че тази година се навършват 125 години библиотечно дело в Исперих, 85 години от рождението на Петя Йорданова – патрон на библиотеката и 65 години литературен кръжок - Исперих, който от 1995 г. носи нейното име. Тържествата за годишнините ще бъдат през месец май.

Централна общинска библиотека „Петя Йорданова” е най-големият библиотечно-библиографски и информационен център в община Исперих, доказала своя принос в издигането на духовния облик на града и региона.

Предстои Общинският съвет да вземе решение и за монтиране на паметна плоча на поетесата на фасадата на библиотеката в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама