Русенски младежи се учиха да планират и търсят финансиране за своите проекти

15:20, 30 мар 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Планиране и реализиране на младежки инициативи. Възможности за финансиране” бе темата на днешното обучение, проведено в сградата на Младежкия дом в Русе, съобщават инициаторите. Организатори на събитието бяха МИКЦ-Русе и Общински младежки дом-Русе. На откриването Красимира Николаева – директор на ОМД, представи гостите, както и младежките работници, които водиха обучението. 

То започна с игри за опознаване на участниците, а те бяха ученици от няколко училища в град Русе, както и членове на клуб „Младежки парламент” към ОМД. Младежките работници са провели „мозъчна атака” с участниците в обучението, като е трябвало сами да изведат понятието за младежка инициатива. След това работата е продължила в 4 групи, като всяка от тях е трябвало да подреди стъпките за планирането и реализирането на младежка инициатива и да разпише план за осъществяването на едно такова събитие. 

Пред специалните гости на събитието – Гергана Джугларска – старши експерт дирекция „Младежки политики” към Министерство на младежта и спорта, Наталия Кръстева – зам.-кмет „Комунални дейности” и Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование”, младежите са представили своите идеи за интересни инициативи, а след това са получили отговор на въпроса: „Как могат да бъдат финансирани?”. 

През следващата седмица участниците от четирите групи ще имат срещи с младежките работници за доразвиване на идеите им и план как да ги осъществят. На обучението са присъствали 32 младежи от различни училища в град Русе, като в края на обучението те дадоха и своята положителна оценка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама