Братоев: И децата ви ще "изгорят", ако не се борите срещу сталинския модел у нас

22:35, 29 фев 16 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сталинският модел между полиция и прокуратура за "опраскване" продължава да съществува. Ако ние не го махнем, с помощта и на медиите, другия път и децата ви ще "изгорят". В момента съдебната система е толкова порочна, че не знам дали с реформи и реформички може да се оправи. Трябва много яка революция, която да помете всичко, най-малко като Румънския модел. Това заяви пред Дарик радио бизнесменът Лъчезар Братоев, който бе арестуван след спречкване с полицаи в Морската градина, при което бе обвинен в едро хулиганство, но впоследствие оправдан на две инстанции.

"Една камера ме спаси от затвора. Ако не беше тя, можеше да лежа сега там като поредния "опраскан". Бизнесменът сподели, че сагата е коствала много пари и нерви на него и семейството му.

След шест публични заседания, на които бяха разпитани над 20 свидетели и изслушани няколко назначени експертизи, Братоев беше признат за невинен. За оневиняването му помогна записът от охранителна камера, която заснела спорната ситуация с главни действащи лица Братоев и двамата полицаи.

Записът от камерата, който бе излъчен в предаването "Господари на ефира", доказва порочната схема, която цари в цяла България, между полицаи и прокуратура, твърди Лъчезар Братоев.

"Най-вероятно са се подразнили, че мои приятели са се обадили на най-големия в системата, за да ме защити. И някой решил: "Този какъв е, дето се прави на бизнесмен, я да го опраскаме". И решиха да ме опраскат. Само че една камера ме спаси. Ако не беше тази камера, можеше да лежа сега в затвора, а те да се радват, че съм поредният опраскан", смята бизнесменът.

"Не бях нарочен. Стана случайно. Полицай ме арестува без да има никакъв повод за това. И след това се завъртя колелото", сподели още той. Братоев разкри, че по време на делото използвали името на съдията, за да го изнудват. През адвокат са му били поискани 6000 евро, които трябвало да бъдат рушвет за съдията. Защитникът на бизнесмена обаче го уверил, че "съдията (Атанас Шкодров - бел. ред.) е много свестен човек и е изключено това да е вярно".

Съдебната сага все още не е приключила. Пред съда по обвинения за лъжесвидетелстване ще бъдат изправени служителите на Второ РУП Илиян Танев и Йорданка Манушкина, които са сложили белезниците на Братоев след спора им в парка. Бизнесменът разкри, че съдебното заседание е насрочено за 21 март, а той е призован като свидетел.

ПО ТЕМАТА: ВАРНЕНСКИ ПОЛИЦАИ МЕ "СГОТВИХА“. В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА БАЗАТА НА "СВИДЕТЕЛСКИ ПОКАЗАНИЯ“. ГРАЖДАНСКИТЕ ДЕЛА ЗА ПРИЧИНЕНИ ВРЕДИ СА ЛЕГАЛНИЯТ БИЗНЕС НА ВАРНЕНСКИТЕ ПОЛИЦАИ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама