"Марица" победи "Казанлък Волей" с 3:0 и оглави класирането

21:05, 29 фев 16 / Спорт 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболистките на пловдивската "Марица" надиграха с 3:0 гейма гостуващия "Казанлък Волей" (Казанлък) след 61-минути игра в зала "Пловдивски университет".

Маричанки поведоха още в самото начало на мача с 6:0 и подсказаха категоричния краен изход от гейма - 25:11. Във втората част "розите" дръпнаха с 5:1, но след поисканата от Иван Петков почивка "Марица" бързо изравни за 5:5. Гостенките успяха да поддържат баланса до 8:8, след което пловдивчанки отново наложиха надмощие и избягаха напред в резултата.

С помощта на 7 точки от Силвана Чаушева Марица затвори гейма при 25:14. В третия гейм казанлъчанки удържаха фронта до 10:10, но след това отново изостанаха в резултата. С бърза атака през центъра Виктория Григорова оформи крайното 25:18 и затвори мача при 3:0 гейма.

Топреализаторка на двубоя стана диагоналът Силвана Чаушева със 17 точки за победителките. Виктория Григорова и Радосвета Тенева добавиха съответно по 9 и 8. За "Казанлък Волей" най-резултатна с 8 точки бе Йоана Николова.

Пловдивчанки оглавиха крайното класиране от редовния сезон с актив от 15 победи, 1 загуба, 45 точки и 46:4 гейма. В четвъртфиналната си плейофна серия те ще се срещнат с осмия "ЙЕБ Шумен 05" (Шумен) на 9 март в Пловдив и на 12 март в Шумен. Ако се стигне до трети мач, той ще е отново в зала ПУ на 14 март.

В останалите четвъртфинални плейофи на същите дати ще се срещнат "Левски" (София) с "Раковски" (Димитровград), "Казанлък Волей" с "Бургас 2007" (Бургас) и ЦСКА (София) със "Славия" (София).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама