Строители блокират пътя за границата с Румъния по празниците

20:20, 29 фев 16 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътят към Румъния при Шабла ще бъде блокиран на 3 и 4 март, от 10 до 12 часа, съобщи OFFNews. Причината за това е недоволството на строителни работници, които все още очакват да им бъдат изплатени общо 300 000 лева за ремонт и обновяване на стадиона в Шабла.

Фирмата-изпълнител – „Тераком инженеринг”, с регистрация в Пловдив, е получила за поръчката 4,3 млн. лева, като тя е по европейски проект. После, нарушавайки договора, тя наема подизпълнители, на които и до ден днешен дължи въпросните 300 000 лева. Отделна тема е въпросът, че Шабла е чудесен морски град, но по кой начин ще напълни стадион за 5000 човека при далеч по-малко население.

Парите са взети на 19.12.2015 г., но не са платени. „Не ни остана друг изход и ще блокираме пътя към Румъния. Писах писма до всички, включително до посланици от ЕС, до Парламентарни групи, никой не ни обръща внимание. Проведохме разговори с посредничеството на г-н кмета, които останаха без резултати, в следствие на интереси които бяха извън масата на преговорите. Ние тук разчитаме на тези пари, които сме си ги изработили и няма да търпим да се подиграват с нас”, заяви Илия Чакъров, собственикът на фирма „Логос” – подизпълнител на проекта.

„Не сме само ние! Има много фирми от Каварна и Шабла, които работиха и сега са пред фалит. Това, ако не е беззаконие, не знам какво е закон вече. Затова и отиваме на тази крайна мярка”, продължи Чакъров.

"Обръщаме се към премиера, г-н Борисов, моля Ви прекратете това беззаконие и върнете вярата на хората в държавността и защитете европейските средства изразходвани по тоя грабителски начин", допълва той пред OFFNews .

Както Topnovini.bg вече съобщи преди десетина дни строителите предупредиха, че не само пътят за Гърция, но и този към Румъния може да бъде блокиран, тъй като и до ден днешен парите за направения по европейски проект ремонт на стадиона в Шабла.

Проектът "Развитие на спорта в община Шабла – реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в гр. Шабла, община Шабла" се финансира по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 5 539 842.лв. без ДДС.

Проектът бе за рехабилитация на наличната и изграждане на нова спортна инфраструктура. Той предвиждаше изграждане на игрища за футбол, минифутбол, волейбол и баскетбол, петанк, тенис корт и трибуни за зрители, обособяване на зона за тенис на маса на открито. Скейт парк, фитнес на открито и съоръжения за катерене  трябваше да допълнят възможностите за спорт на открито.

Изпълнител на строително-монтажните работи по проекта е ДЗЗД "Шабла Спорт 2015", обединение между "Теракоминженеринг" ЕООД - Пловдив и "Динамик Ресурс" ООД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама