Мая Манолова инспектира Сливенския затвор, даде старт на кампанията „В нашите ръце“

19:32, 29 фев 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверка в Сливенския женски затвор извърши днес националният омбудсман Мая Манолова. Пред журналисти тя обяви, че са открити ограничения  на правата за  лишените от свобода. Манолова визира материалната база в затворите, която е в окаяно състояние, както и липсата на контакти със семействата. Проблем в Сливенския затворса и санитарните възли в килиите, режимът с топла на вода, недостиг на хигиенни препарати. Към затвора има и цех, в който се изработва работно облекло, но той не изпълнява поръчки на министерството на правосъдието. Тя посочи още, че цените в затворническите лавки са с 30% по-високи, отколкото в магазините.

Националният омбудсман съобщи, че подготвя доклад за правата на лишените от свобода, който ще бъде представен след седмица на пресконференция и ще бъде публикуван в сайта на институцията.

Мая Манолова положи в Сливен началото на кампанията „В нашите ръце“, чрез която ще се подпомагат  талантливи деца от социално слаби семейства. В града под Сините камъни омбудсманът връчи лаптоп на Дейвид Дечев, шестокласник в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”. Момчето лично се е свързало с Манолова и е разказало своята житейска съдба, която впечатлила омбудсмана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама