Меморандумът ГЕРБ-РБ руши единството в Блока, смята Корман Исмаилов

19:08, 29 фев 16 / Политика 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако само една част от Реформаторския блок подпише меморандума с ГЕРБ, това ще задълбочи разделението в Блока, смята лидерът на Народна партия “Свобода и достойнство” (НПСД) Корман Исмаилов. От формацията все още не са взели окончателно решение дали да положат парафите си под документа.

“Ние участвахме в създаването на съдържанието на меморандума. Ускоряването на реформите е важно за нас. Но в процеса бе важно да включим всички наши колеги - и тези от Гражданската квота, и от ДСБ, да допринесат. За съжаление не се получи”, каза той пред БНТ.

Исмаилов коментира още, че излизането в опозиция на ДСБ и депутатите от Гражданската квота подпомага положителните промени в Реформаторския блок.

Той посочи, че належащ проблем в Блока е обединението около единна кандидатура за президент. “Проблемът е да се обединим за единна кандидатура за президент. Още не са започнали преговорите, това предстои да се случи в следващите месеци - април, май месец”, каза Исмаилов и заяви, че реформаторите са способни да излъчат обединителна за блока кандидатура.

Той не изключи възможността да се водят и преговори с ГЕРБ за обща дясна кандидатура за президент.

Исмаилов отправи критика към изпълнителната власт, че реформите, нужни на обществото, не се случват бързо и качествено.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама