Полина Иванова е първата носителка на почетния знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград

18:36, 29 фев 16 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полина Иванова е първата носителка на учредената миналата година награда „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Решението за удостояването й бе гласувано с 22 гласа „за”, без против и един въздържал се на днешното заседание на Общинския съвет.

Наградата се връчва заради цялостната й дейност и многобройните й благотворителни, социални и граждански инициативи в подкрепа на социално слаби хора, многодетни майки, деца в риск и хора в неравностойно положение.

Полина Иванова се ангажира с десетки благотворителни събития в подкрепа на крайно нуждаещи се хора и семейства, а от началото на 2015 г. сама организира и провежда подобни акции.

 Една от първите кампании, организирани от младата жена и предизвикали масова подкрепа, без по желание на инициаторката това да бъде афиширано в средствата за масова информация, е за събиране на пари за операция на крака на възрастен човек от Кубрат. Тя е сред организаторите и на базар в подкрепа на шестгодишния Павел от Варна, болен от рак на гръбначния мозък. През ноември на друг базар бяха събрани средства и за лечение на четиримесечния Валери от Дупница. Също през ноември Полина организира благотворителна поетично - музикална вечер за събиране на средства за възстановяване на акушерка, получила два инфаркта. През ноември Полина Иванова стана регионален координатор на кампанията „Плюшено мече“. Като част от тази инициатива преди Коледа деца от пет дома за деца, лишени от родителски грижи и центрове за настаняване от семеен тип получиха общо над 300 подаръка от добри хора.

В началото на 2016 г. 24-годишната разградчанка, изразявайки своята активна гражданска позиция за защита на застрашени деца в риск поде кампания за подкрепа на многодетни майки, както и за помощ на Мария от Стара Загора, момичето което с примера си по спасяване на шофьор на тролейбус зарази цяла България.

Полина Иванова създаде СНЦ „Да бъде хора”, чрез което смята да реализира още инициативи в подкрепа на деца и възрастни в неравностойно положение, социално слаби, инвалиди и хора, нуждаещи се от грижа и подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама