"Атака" с две конкретни искания след срещата си с Плевнелиев

17:00, 29 фев 16 / Политика 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От "Атака" са поискали от президента Росен Плевнелиев да сезира Съда на европейските общности в Люксембург, след като се сметнат загубите на българските превозвачи и производители заради блокадите на гръцката граница. Това обяви депутата от политическата сила Магдалена Ташева след срещата с държавния глава на традиционните политически консултации на "Дондуков" 1, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

"На този рекет и тероризъм трябва да се сложи край и единственият начин е да се сезира люксембургския съд. Плевнелиев откликна радушно на това предложение. Говорихме и за странното забавяне на граничното съоръжение по българо-турската граница", каза още тя. 

По думите ѝ решението за изграждането на оградата било взето още преди година и затова от "Атака" апелирали към президента да използва влиянието си и да изиска обяснение от изпълнителната власт за забавянето.

"Навсякъде оградите се строят от армията. Не може да възлагаш на частни фирми един толкова важен елемент от критичната инфраструктура на държавата", каза още Ташева.

Съпартиецът ѝ Явор Нотев допълни, че информирали президента за виждането им за проблемите и предложените решения в съдебната реформа и образованието. Оказало се, че случайното разпределяне на делата е проблем, който президентът познавал много дълбоко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама