Лудогорец остава в Разград засега, на следващата сесия ще решават за концесията

16:53, 29 фев 16 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лудогорец остава в Разград и ще продължи да играе мачовете си на стадион „Лудогорец Арена”. Това каза изпълнителният директор на клуба след като Общинският съвет след повече от пет часа обсъждане взе решение докладната за отдаване на концесия на стадиона да бъде отложена за гласуване на следваща сесия. Предложението за това направиха съветниците от Реформаторския блок и БСП Митко Ханчев и Стоян Димитров. Тъй като предложението на Димитров бе по-добре издържано юридически, Ханчев оттегли своето и бе гласувано това на съветника от БСП.

С 20 гласа „за”, 1 „против” и 8 „въздържал се”, съветниците приеха да се отложи  произнасянето по проекта за решение за следващо заседание, а постоянните комисии по управление на общинската собственост и по законност да обсъдят всички въпроси и предложения от днешната сесия, да ги обобщят и да ги предложат за включване в документа.

Решението на Общинския съвет бе прието с възгласи „Браво” от феновете, които присъстваха на сесията на местния парламент. „Няма сини и червени, всички сме зелени“, бяха още възгласите в залата.

Задоволство от решението изрази и изпълнителният директор на ПФК“Лудогорец“ Ангел Петричев, като отбеляза, че то е разумно.

Той коментира, че от самото начало ръководството на клуба е било на мнение, че докладната записка, внесена от кмета Валентин Василев не е издържана и ще създаде изключително много конфликти през следващите 35 години, ако концесията бъде реализиран. Петричев благодари на общинските съветници, които с мнозинство отложиха приемането на докладната в този й вид. „Когато докладната бъде преработена във вид, в който удовлетворява и двете страни, да бъде изчистена и с ясни параметри, тогава с най-голямо удоволствие ще кандидатстваме за концесията на „Лудогорец Арена” и ще реализираме инвестиционните намерения”, отбеляза изпълнителният директор на Лудогорец. Той допълни, че то това положение се е стигнало, тъй като въпреки аргументите и предупрежденията на ръководството на клуба, че има доста подводни камъни те не били взети под внимание от страна на общинската администрация.

Петричев заяви, че въпросните 0,5 процента и концесионното възнаграждение са един от най-малките детайли, които биха създали допълнителни конфликти в бъдеще. По думите му те не са основната причина, а има и още много проблеми, които трябва да се доизчистят и преработят. Концесионният договор в този му вид според Петричев е един документ, който не урежда отношения, а създава конфликти и е по-добре да бъде преработен, за да бъдат защитени интересите и на общината, и на инвеститора и всички да бъдат доволни. Петричев каза още, че всъщност целта на всичкото това е в Разград да бъде направен стадион, който да отговаря на най-високите критерии на УЕФА ифеновете да получат максимален комфорт да наблюдават мачове от най-високо ниво. Той добави, че Лудогорец остава в Разград и ще продължи да играе мачовете си на стадион „Лудогорец Арена”. „Нека да изчакаме да видим как ще бъде преработена докладната, в какъв вид тя ще влезе на следващата сесия на Общинския съвет в Разград и тогава ще преценим какви ще бъдат следващите ни действия”, допълни Ангел Петричев. Той подчерта, че инвестиционни проекти на Лудогорец са в много силен ход, като посочи, че в момента се строи тренировъчен комплекс, който е над средно европейските стандарти. Изпълнителният директор на Лудогорец коментира още, че намеренията им за развиването на футбола в този региона винаги са били изключително сериозни и ангажирани.

Час и половина преди началото на сесията на входа на общината се събраха близо 1000 фенове на Лудогорец и със скандирания „ Само Лудогорец” и транспаранти „Мишок” и Убиец на града” недвусмислено заявиха позицията си по казуса. Заради значимия обществен интерес, докладната мина на първо място в дневния ред на заседанието на местния парламент. В дебата освен граждани, участваха и представителите на „Лудогорец” - председателят на УС на съвета на директорите Теменуга Газдова, президентът Александър Алелександров и изпълнителният директор Ангел Петричев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама