Бойко Атанасов бил наричан "предател" и "нещастник" на срещата с Цацаров

20:51, 28 фев 16 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещата беше много хубава, толкова ръководство на прокуратурата не се беше събирало до сега на едно място. Залата беше пълна, дори ни бяха заели местата и следователите седяхме прави. Цялата среща премина в коментирането на моята личност. Бях наречен нещастник и предател. И никой не застана зад мен, защото рискуваха да си загубят работата.

Това каза в ефира на BIT следователят Бойко Атанасов. След скандални разкрития от негова страна главният прокурор Сортир Цацаров свика среща на следователите тази седмица.

Атанасов нашумя със скандалните разкрития за корупция по високите етажи на властта. Самият той призна, че бил подложен на натиск и участвал в шпицкоманди на пряко подчинение на главния прокурор.

„От една седмица насам номерата, които са ми правени през 2004 г. , се повтaрят – непрестанни проверки и търсене на слабите ми места, заради които да бъда уволнен . Опитат се да ме изкарат, че не си върша работата, че закъснявам и още куп други неща, които са обичайни по принцип.

Той обясни, че знае за проверките от колегите си, които „прокуратурата смятала, че няма да проговорят“, но той имал уважението им. Атанасов е заяви, че е изпратил официално писмо с искане за оставката на Сотир Цацаров до президента и Висшия съдебен съвет.

„Доводът ми е , че той не си върши работата. Затруднява и нашата работа. Той е длъжен да ни оказва инструкции, но не и да ни спира да изпълняваме служебните си задължения“, каза още следователят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама