С грандиозен концерт-спектакъл бургазлии посрещат Освобождението

19:07, 28 фев 16 / Култура 25 719 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Грандиозен концерт-спектакъл с участието на Силвия Кацарова, ансамбъл "Чинари" и солисти от "Мистерия на българските гласове" ще бъде специалния подарък на Община Бургас за всички нейни граждани по случай Националния празник на Република България - 3 март. Началото му е на 2 март /сряда/ от 18.30 часа в залата на Държавна опера - Бургас, а входът е свободен.

В спектакъла ще вземат участие още "Тенорите", фолклорна формация "Етнотикс", Наталия Братанова, Цветан Иванов и представителният духов оркестър на Община Бургас. Сценарист и режисьор е Боян Даскалов, а водещ - Драгомир Драганов.

Програмата на Община Бургас за отбелязване на 138 - та годишнина от Освобождението на България включва още два концерта. На 2 март от 18.00 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" ще се проведе камерен концерт на с участието на Шмилена Султанова - сопран, Георги Султанов - тенор и Станка Апостолова - пиано.

По същото време в Дома на писателя на улица "Вола" 1 бургаски творци от сдружение "Бургаска писателска общност" ще почетат националния празник с тематичната вечер "Свещена свобода".

Тържествен фолклорен концерт ще зарадва жителите на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Неговото начало е в 11.00 часа на 3 март в спортна зала "Никола Станчев". Участие в него ще вземат детска фолклорна формация "Чинките", детски танцов състав "Младост", народните певици Веселка Пачкалова и Ваня Дженезова, оркестър "Зеленика" и професионална танцова формация "Месембрия".

Община Бургас кани всички свои жители да се включат в събитията, организирани по случай националния празник на страната - 3 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама