Бензиностанция на известен футболист зарежда с контрабандно гориво в Асеновград

17:23, 28 фев 16 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9500 литра контрабандно дизелово гориво е открито в резервоар в бензиностанция на входа на Асеновград. Това съобщи пред журналисти заместник-директорът на ОДМВР Пловдив комисар Георги Георгиев, цитиран от Радио "Фокус" - Пловдив.

Бензиностанцията е със собственик Северие Дурмушали Саидходжа. Тя е майка на футболиста Дурмушали Саидходжа, бивш играч на ЦСКА и "Ботев".

 „Бензиностанцията е запечатана за 48 часа. Нелегалното гориво е било в цистерна, заровена в земята, която липсва в схемата на бензиностанцията, не е свързана с нивомерна система. Констатирано е наличието на допълнителен електронен блок, свързан с електронна система фискална памет (ЕСФП), за който се предполага, че се използва за манипулиране на данните, подавани към НАП. Установено е наличие на приблизително 4000 литра гориво, за което не са представени документи и има разлика в отчета за наличното количество. Целият обект е поставен под охрана до извършване на последващ контрол в присъствието на специалисти. Засега няма задържани”, каза комисар Георгиев.

Обектът е инспектиран, тъй като е бил подаден като рисков от Междуведомствения координационен център на ГДБОП.

Фамилията от години са собственици на бензиностанция "Мусчо". Преди няколко години лично  прохождащият тогава Саидходжа пълнеше резервоарите на автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама