Михаил Миков е първият номиниран за нов председател на БСП

16:17, 28 фев 16 / Политика 25 801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП Михаил Миков е първият номиниран за нов мандат начело на столетницата, информират от пресцентъра на партията. Социалистите в град Кресна са го издигнали единодушно за председател, след като той пое управлението от лидера на ПЕС Сергей Станишев, водил левицита в продължение на 13 години.

Това се случи по време на първото за страната общо събрание на общинските организации на партията, провело се в Кресна. В него участвали организационният секретар на Националния съвет (НС) на БСП Станислав Владимиров, кметът на община Кресна Николай Георгиев, членове на ръководството на НС и общински съветници.

Изборът на нов председател ще се състои 7 и 8 май, когато ще се проведе 49-ият конгрес на партията в София.

„Изказвам своята благодарност на всички социалисти тук, както и на кмета на община Кресна - Николай Георгиев, за направеното както за БСП, така и за спечелване доверието на хората“, казва Миков в югозападното градче.

„Вие сте образец за нашата партия”, не спести похвалите си той.

Пред събралите се социалисти Михаил Миков е очертал картината в страната и категорично е заявил, че кабинетът „Борисов 2“ няма политическа перспектива, по-далечна от сегашния мандат.

„Показателно за това е страхът от разпад в управляващата коалиция, защото всичко, което се случва около тях, ще доведе именно до техния край”, убеден е председателят на БСП.

По думите му едни и същи корпорации печелят от експлоатацията на труда на обикновения човек и създават новите политически проекти, появили се през годините.

„Те не защитават интереса на хората и създават големите социални неравенства. Затова е нужно да има по-справедливо облагане на доходите на хората, съобразно техния размер. Защото не може богатият да плаща същите данъци, както борещият се за хляба си беден българин”, категоричен е Михаил Миков.

Според него за да може БСП да се пребори с тези несправедливости, трябва да бъде по-единна на национално и местно ниво.

„В партията текат процеси, които да помогнат БСП да се стабилизира”, увери още лидерът на левицата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама