Още 20 души са арестувани при спецакцията на МВР във Варна

14:08, 28 фев 16 25 802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалото денонощие на територията на Варна са проверени 41 обекта и 166 човека, сред които и известни на органите на реда. За извършени криминални престъпления 20 души за задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Това се случва в рамките на национална специализирана операция на МВР, разпоредена от главния секретар на ведомството Георги Костов. За разлика от други полицейски дирекции, от пресцентъра във Варна продължават да не предоставят снимки от спецакцията.

Сред арестуваните е 41-годишен варненец, познат на полицията, за когото са събрани доказателства, че е наркодилър При извършените процесуално-следствени действия в дома и в автомобила му са намерени и иззети 259,51 гр. хероин, 63 гр. амфетамин, 9,84 гр. хашиш, 1 гр. екстази, както и две електронни везни. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.   При проверките са констатирани 11 нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни лица в заведения, на които са съставени актове за установени административни нарушения и са предадени на родителите им.

Служителите на "Пътна полиция" са извършили проверка на 110 автомобила, като при тях са установени 88 нарушения на Закона за движение по пътищата. Трима водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол. Съставени са 17 акта и 29 фиша.   В съботния ден, след възникнала конфликтна ситуация на пътя, прераснала във физическа саморазправа, са задържани двама мъже – на 19 и на 21 години от село Тополи. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. На двамата са повдигнати обвинения и са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои държавното обвинение да поиска от съда да им определи най-тежката процесуална мярка –  "задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама