Обвиненият в опит за покушение срещу Алексей Петров остава в ареста (обновена)

10:17, 16 фев 16 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста украинеца Роман Логвиненко, предаде репортер на Topnovini.bg. Той е обвинен за подготовката за убийство на Алексей Петров. 

Припомняме, че октомври миналата година срещу бронираната кола на бившия съветник в ДАНС беше стреляно с гранатомет. Петров и шофьорът му се разминаха само с уплаха.

Логвиненко е болен от хепатит С и с изваден далак. Това потвърди медицинската експертиза, назначена от съда. Но здравословните проблеми, не го измъкнаха от ареста, след като обвиняемият се оплака от тях още по време на мярката му за неотклонение, гледана от Софийския градски съд. Далакът му е изваден след катастрофа. По-късно при лекуване в болница се е заразил с хепатит С.

Пред Апелативния съд Логвиненко изтъкна, че ръцете му треперят, има болки в сърцето и усеща сухота в устата. Съдът обаче бе категоричен, че подсъдимият може да се лекува при диетичен режим в затвора и не са на лице данни от здравословно естество. Според защитата му не може за 2-3 лева на ден зад решетките да има правилно диетично хранене.

Адвокатът му отбеляза и че има съществен риск за здравето на подсъдимия, а вещото лице, което е направило медицинската експертиза, не е специалист. "Нито е вирусолог, нито е кардиолог, нито е ендокринолог", каза той и допълни, че сериозните заболявания на Логвиненко не могат да бъдат отразени заради липсата на познания.

Събраните писмени доказателства, свидетелските показания, изготвените експертизи, протоколите за разпознаване са достатъчни на този етап от разследването, за да остане Логвиненко зад решетките, категоричен е съдът. Ако той е на свобода, има опасност от укриване и извършване на престъпление.

Логвиненко няма временен адрес за пребиваване в България като чужд гражданин. При подготовката на опита за предумишелно престъпление с огнестрелно оръжие срещу Алексей Петров той е живял в български хотели.

В началото на този месец  МВР разкри, че е провело мащабна операция за разкриването на атентата. При нея беше арестуван Логвиненко, а други трима украинци бяха обявени с червена бюлетина за издирване от Интерпол като физическите извършители на покушението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама