Наказаха мъж от Белослав, опитал да подкупи полицай

11:14, 12 фев 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд определи наказание "пробация” на 27-годишен мъж от Белослав, опитал да подкупи пътен полицай. 

Малко след полунощ на 1 срещу 2 октомври миналата година пътен патрул в Белослав спира автомобил, който се движи по ул. "Св. Св. Кирил и Методий". При поискване за проверка на документи, водачът Иван Иванов заявил, че е забравил свидетелството си за управление на МПС у дома. Когато полицаите поискали да извършат проверка за употребата на алкохол, Иванов предложил да се разберат по друг начин. През отворения прозорец на служебния им автомобил той пуснал 2 банкноти по 50 лева.

Мъжът бе осъден при съкратено съдебно следствие за даване на подкуп на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба. Деянието е извършено при форма на вината пряк умисъл. Иванов се призна за виновен и се отказа от събиране на нови доказателства, като прие с фактите, посочени в обвинителния акт. 

Варненският окръжен съд му определи наказание "пробация” с пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 2 години, „задължителни периодични срещи с пробационен служител"- за същия срок, както и включване в програми за обществено въздействие за срок от 1 година.

При неизпълнение на определените пробационни мерки те може да бъдат заменени с наказание „лишаване от свобода“, като 2 дни пробация се зачитат за един ден затвор.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама