Местан се страхува да каже за олигарха Пеевски, смята Велизар Енчев

20:43, 09 фев 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Македония има две албански партии – лява и дясна, и винаги са на власт. В България се възпроизвежда този македонски модел. Има нещо добро в създаването на новата пария на Местан – това е, че вотът на българските мюсюлмани се разсейва и електоралната тежест на ДПС намалява”. Такъв анализ направи пред bTV депутатът Велизар Енчев.

По думите му Лютви Местан може да има влияние при парламентарни избори от българските изселници, тъй като те стояли за него. “Не случайно той има подкрепата на турската държава и това се видя от подкрепата на двама генерални консули – в Бургас и в Пловдив и от подкрепата на турския посланик”, допълни Енчев.

И направи прогноза, че ако утре има извънредни парламентарни избори, Местан може да вземе 10 депутатски места само с гласовете на изселниците. “Това е една лоша новина за ДПС и то подценява този факт, но нищо не може да направи”, смята той.

„Добрият ход на ДПС е, че на последния конгрес преди 10 дни на Републиканската партия в Турция те изпратиха своя делегация на много високо ниво, което показва че ДПС излиза от хватката на ислямиста Ердоган и търси прогресивни републикански партии в Турция, които да бъдат техни логични партньори”, анализира още Енчев.

“Местан допусна една голяма историческа грешка – той днес призова Бойко Борисов да каже кои са олигарсите. Местан трябва да каже кой е олигархът Пеевски. Той до този момент се страхува да каже, че главното зло, главният проблем на ДПС, отчасти за България, е депутат номер 1 в парламента – Делян Пеевски. В този парламент всички ги и е страх от Делян Пеевски и Местан не прави изключение и имам чувството, че той се страхува да произнесе това име”, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама