Дават печен омлет, смути с мляко и ашуре на малчуганите в бургаските детските градини
12:46, 09 фев 16
25
519
Шрифт:
Здравословното хранене беше по идея на кмета Димитър Николов. Първите стъпки в тази посока бяха въвеждането на риба един път седмично, а от януари вече два пъти седмично, повече пресни сезонни плодове и зеленчуци.
В детските менюта трайно се въведоха зърнените храни, под формата на закуски и десерти. Те са богати на желязо и витамини от група В. В зимните предложения са включени печени ябълки и тиква, а прясното мляко вече се сервира с какао, което едновременно е по-приятно за консумация на децата и по-хранително.
За да се възприемат новите предложения в седмичните менюта, те се въвеждат поетапно. С помощта на служителите в детските градини се следи доколко децата харесват новите храни. Предстои да стартира и кампания за повишаване на хранителната култура на малчуганите, като тя ще бъде реализирана чрез занимателни модули.
С цел храната да бъде приготвяна по най-здравословния начин, Община Бургас закупува поетапно ново модерно кухненско оборудване, което ще позволи ястията да съхранят максимално вкусовите си и хранителни качества.
Концепцията за пълноценното детско меню е разработена от водещия специалист по здравословно хранене проф. Стефка Петрова и технологът на Община Бургас Янка Маркова.
Последни новини

А1 отбелязва своята 30-годишнина със специални филмови предложения
16:54, 17 сеп 25 / А1
А1 с нова възможност за дарение през Моят А1
15:57, 16 сеп 25 / А1
А1 и НАПГ зарадваха близо 300 деца от приемни семейства с нови раници и учебни помагала за старта на учебната година
17:50, 15 сеп 25 / А1
Добави коментар