Бургаска фотографка снима благотворително в помощ на болна учителка

07:29, 09 фев 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската фотографка Вили Пефтичева организира благотворителна фотосесия в помощ на болната учителка Генка Димитрова. „Усмивки за Генка” е нарекла тя събитието, което ще се проведе на 20 и 21 февруари в мола в жк „Изгрев”. Вход няма да има. Всеки може да остави средства според възможностите си, като приходите ще отидат за лечението на жената.

Генка Димитрова, която е от Карнобат, е посветила живота си на децата на Бургас. През 2011 г. младата жена е отличена от Общината за работата си като учител. Майка е едва от две години, когато съдбата я сблъсква с най-тежкото изпитание – рака.

„Емоционален апокалипсис, паника и хаос. Това беше усещането, когато чух диагнозата - светлоклетъчен сарком на меката тъкан. Слушах лекуващия лекар как обяснява колко рядко е заболяването ми и само задушаващото чувство на безизходица и страх ме сковаваше. Първото нещо, което си помислих беше: "Боже, дали ще видя сина си пораснал?", споделя 36-годишната Генка.

Щом разбират страшната вест, учители, родители и деца се обединяват около една кауза - да помогнат на майка и дете да останат заедно.

За да се лекува, Генка има нужда от 42 000 $.

Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи като дари средства по специалната дарителска сметка:

Титуляр: Генка Димитрова Димитрова IBAN: BG50UBBS80021039539240 BIC: UBBSBGSF Банка: Обединена Българска Банка

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама