Парк „Шуменско плато” празнува 35-ти рожден ден

15:10, 05 фев 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 60% от дейностите, заложени в плана за управление на парк „Шуменско плато”, са извършени за първите 4 години, откакто се работи по него, отчетоха днес от ръководството на парка. Дългосрочната стратегия е до 2020 г.

„Нашият парк не е от най-големите, но за нас и със сигурност за всички шуменци той е най-хубавият”, каза в приветствието си старши експертът Дарина Иванова. По думите й, той  е неразделна част от пейзажа на града, много лесно достъпен е пеш и с кола. Има вековни букови гори, пешеходни и веломаршрути, парапланерни площадки,обсерватория и пещера „Бисерна”.

Опазването на биологичното разнообразие и развитието на туризма са сред основните цели, заложени в 10-годишния план за развитието на парка, обобщи директорът Сашо Кунев и призова шуменци, освен ползватели да бъдат и стопани.

Дирекцията отличи седемте „осиновители” на туристически обекти на платото.  Това са няколко шуменски фирми, детска градина „Конче Вихрогонче”, велоклуб „Илчов баир” , клуб  „Червени листа”, туристическо дружество „Мадарски конник” . От миналата година те се грижат за заслоните, почистват детските кътове, поддържат пътеките и туристическите маршрути. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама