Пеевската пропагандна машина безотказно обслужва Цацаров, твърди Христо Иванов

17:25, 31 яну 16 / Политика 25 611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз не съм искал оставката на г-н Цацаров. Казах, че ако някой трябва да понесе отговорност в ситуацията, това на първо място е той за това, че в България продължава да няма резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта. Това заяви бившият правосъден министър Христо Иванов в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Той подчерта, че протоколът може да докаже, че не е казвал пред ВСС, че иска оставката на главния прокурор. „В този протокол ясно пише как аз казвам, че заглавието, че ЕК иска оставката на Сотир Цацаров е манипулативно и не отразява позицията й. Напротив, отричам го. Това е в протокола. Всеки може да го види на сайта на ВСС. Това са лъжи, които се тиражират до безкрай от Пеевската пропагандна машина, която толкова безотказно обслужва Цацаров“, подчерта Иванов.

Той обясни още, че няма никаква тайна, че оставката му се случила заради това, че застанал на твърдата позиция, че трябва да има реформа на прокуратурата, която да включва промени в конституционния статут на главния прокурор, за да има по-голяма отчетност в работата му.

Иванов припомни и искането си за проверки на съдържанието на записите на разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама