Медийният геноцид превърнал Бареков от "феномен" в "тъп и вероломен"

21:36, 30 яну 16 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маньовърът на ДБГ да наложи Кунева за министър има проста логика. Госпожата ще бъде аватар на ментора си и бивш министър Даниел Вълчев. Меглена Кунева беше превърната в лице на промяната. Слугинята на Виденов, НДСВ и Тройната коалиция на Станишев, червената принцеса, която пет години получаваше огромна заплата като висш евробюрократ, който не свърши нищо за потребителите, освен голия пиар, платен с наши пари.

Това написа в личния си профил във Фейсбук евродепутатът Николай Бареков. Явно вдъхновен от поисканата оставка на образователния министър Тодор Танев и последвалото предложение на Реформаторския блок Меглена Кунева да заеме мястото му, Бареков е запитал - "Защо драгите Реформатори приключиха безславно голямата си лъжа?". След това сам е отговорил.

Евродепутатът се оплаква и, че е партията му - "България без цензура", е била изтикана в провинцията при "тъпите, необразованите и грозните". От "феномен", евродепутатът се бил превърнал в "тъп, крадлив и вероломен субект".

Ето целия текст, който Николай Бареков написа във Фейсбук без редакторска намеса: 

Защо драгите Реформатори приключиха безславно голямата си лъжа?

Медиите и красивите и умните протестиращи ни обясняваха от сутрин до вечер как само в РБ има експерти по всичко. Експертността беше фалшивата маска на реформаторите. Центъра на столицата и академичните среди щяха да правят умни реформи, а дори периферията на страната беше заразена през лятото на 2013 и 2014 колко е модерно и шик да си млад, красив и умен реформатор.

За разлика от тях медийният геноцид спрямо мен и моята партия ББЦ ни изтика в провинцията при "тъпите, необразованите и грозните"... нямаше КОЙ тогава да се замисли върху тази грозна манипулация. Лъжата превърна "Бареков" от феномен в тъп, крадлив и вероломен субект, който носи олигархията във вените си и цял живот е бил на власт и е грабил народа.

НИКОЙ не се и замисли, че т.н. злодей Бареков никога не е бил на власт и не е разполагал с грам държавен ресурс, с който да злоупотреби. В резултат на тази зверска кампания стотици професори, доценти, лекари, учители, творци бяха прогонени със заплахи далеч от ББЦ, макар че се бяха записали доброволно с цел да се противопоставим на тиранията на статуквото.

Обратно на нас, един най-типичен представител на политическата олигархия Меглена Кунева беше превърната в лице на промяната. Слугинята на Виденов, НДСВ и Тройната коалиция на Станишев, червената принцеса, която пет години получаваше огромна заплата като висш евробюрократ, който не свърши нищо за потребителите, освен голия пиар, платен с наши пари. Същата тази госпожа, която от 15-20 години е Вечната Амбър на властта и по професия бюрократ се оказа любимка и на Борисов. Сигурно му е драго да си управлява с любимите му министри от "омразната" му тройна коалиция. Ако това не е популизъм и лицемерие, здраве му кажи.

Номинацията на Кунева, която няма и грам досег с училището или университета, за министър на образованието е връх на кадровото безсилие и липсата на експертност за Четворната коалиция и за псевдореформаторите. Няма подобен министър-недоразумение в цялата история на България.

Няма експерти, няма реформи. Само лъжи и гавра с хората в името на измамна стабилност. Маньовърът на ДБГ да наложи Кунева за министър има проста логика. Госпожата ще бъде аватар на ментора си и бивш министър Даниел Вълчев. Още от НДСВ и от Комисията по евроинтеграция на парламента през 2001 година двамцата вървят ръка за ръка. Това, което предстои да ви разкаже злочестият и омаскарен Тодор Танев, е как най-после г-н Вълчев ще назначи свой главен секретар в министерството или зам.-министър (най- вероятно депутата Димитър Танев от ДБГ) и ще свърши това, което планират от миналата година - да "усвоят" в своя полза парите от европрограмата за образование в размер на 1 милиард и 300 милиона.

Така седянката от времената на Станишев и Орешарски ще се повтори под дебелата сянка на Борисов. А Кунева -образователен министър е зловещата метафора на цинизма и лъжите на "компетентните и красивите" реформатори. Тежко и горко на народ като нас, който наивно и лековерно влиза в капана на подобни лъжливи и вероломни политици и техните медийни чадъри...

И накрая да завършим с по един въпрос към партньорите на госпожа Кунева:

Господа Първанов и Каракачанов,

Как ще гласувате отново за тази, която обвинявахте, че е предала българските национални интереси като е договорила с ЕС неправомерното спиране на 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ Козлодуй? Преглътнахте ли и този исторически компромис? Ще си плюете ли пак на сурата?

Господин Борисов,

Ще видите ли на четири очи министър Тодор Танев да Ви разкаже и на Вас това, което ми разказа и на мен, а именно, че от сутрин до вечер е работил не като министър, а като пъдар, за да дебне любимците Ви от едно време - Вълчев и Кунева да не крадат от парите на децата ни за училища и образование? Нещо, което вече ще правят необезпокоявано, след като решихте еднолично да им подарите под аренда едно от най- важните Ви министерства?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама