Официозност, рецепти и поезия бълват политиците във Фейсбук

20:48, 30 яну 16 / Политика 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скука, официозност, претенциозност и липса на въбражение лъхат от страниците и профилите във Фейсбук на повечето политици у нас. Само няколко поста на министри са необходими да се установи, че поддържането им е поверено на съответния пресцентър - информацията е поднесена в същия суховат стил.

„Външна поддръжка“ личи в страниците най-вече на министрите на земеделието – Десислава Танева, на регионалното развитие – Лиляна Павлова, на външните работи – Даниел Митов, както и на транспорта – Ивайло Московски. Стената на министъра на туризма Николина Ангелкова също е строго професионално ориентирана. 

Освен събитията с тяхно участие, те най-често споделят медийните си участия.

Сред най-“смелите“ в кабинета е вътрешният министър Румяна Бъчварова, която си позволи да засипе с критики реформаторите заради позицията на ДСБ да излезе в опозиция.

Не излиза извън тези рамки и премиерът Бойко Борисов, който очевидно не заляга над Фейсбука сам, но пък пиарите му са много активни. Неговият профил е сред най-страстно поддържаните, с голямо количество снимки, видеа и жизнеутвърждаващи новини, които обаче са далеч от неговия стил на говорене.

Подобна линия на поведение в социалната мрежа държат и много от партийните лидери и депутатите.  Като лидер на ДБГ Меглена Кунева зове за единство на реформаторите, социалистът Михаил Миков не пропуска също участията си в медии, изказванията си от парламентарната трибуна и прочувствени дълги слова по повод най-разнобразни годишнини, празници и международни дни. Екслидерът на ДПС Лютви Местан залага на снимки и медийни участия.

Един от най-ярките политически лидери в мрежата е Радан Кънев (ДСБ), който понякога съобщава новини от страницата си и коментира дори и най- жълтите писания за себе си. През Фейсбук той поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради прокарването на данък „Уикенд“, както и иронизира медийни публикации за сексуалната си ориентация. Обяви и новия си проект.

Пълно разочарование е страницата на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, където една от последните публикации е от първите месеци на миналата година. Той коментира най-вече делото срещу него за летище “София“ и нито дума за самоотвержената му борба с наркотрафика по ул. „Раковски“.

Националистът Валери Симеонов пък за последно е писал през май, за да отрече отново медийни публикации, че НФСБ искали от ГЕРБ пари и постове.

„Най-близо да народа“ във Фейсбук е земеделският лидер Спас Панчев. Той е особено активен с по няколко публикации средно дневно, които варират от лекове срещу всякакви болести, кулинарни рецепти до „исторически“ данни за българските илюминати и за това, че родът Путин е от Чипровци. Малко след ядната забележка на премиера Бойко Борисов за това колко пари се харчат за здравеопазване, а българите ядат сланина, пушат и пият ракия, Панчев поства за втори път статия със заглавие: „Защо сланината е необходима за черния дроб и сърцето“.

Ето и няколко примера на споделени заглавия от стената на Панчев: 11 невероятни причини да пием вода с лимон, Бомбички от кайма с лук и бекон, Рускините са най-красивите войници в света, Идеален външен вид и перфектно здзраве със сода за хляб. Едно от последните неща, които и постнал е „10 неща, които катаджиите не биха искали да знаете“.

Панчев има и култов пример по-назад във времето – докато социалисти и леви хора събираха поддръжници в социалните мрежи за прословутия голям митинг на Орлов мост през ноември 2013 г., станал известен с извинението на Сергей Станишев и целувката с Местан, Панчев постна новината „Как да обелим глава чесън за 10 секунди“, както и статия за вредата от микровълновите печки.

Безспорно обаче сред най-оригиналните е неуспелият кмет на София от левицата Михаил Мирчев. Запазеният му поетичен стил, в който коментира актуални проблеми и новини, дори предизвика създаването на изцяло нова страница „Поетически Конкурс "михаил Мирчев" (правописът е запазен – бел.ред.).

Мирчев дори откри модела за спасението на България – в Китай – отново в поезия.

Ето и няколко негови творби в оригинал:

Машинно и Интернет гласуване??? Из опита на САЩ...

Там страх от фалшифициране... И с този челен свои опит  ни го натрапват  на нас...

-------

Пред война. Сред война...

А днес на полицейско армейски протест...

А дебелият Борисов каканиже  глупости за пожарната  в Пловдив..

По адрес на Йорданка Фандъкова:

Ние спориме двама със дама на тема: "Човекът във новото време".

А дамата сопната, знаете - тропа, нервира се, даже проплаква...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама